Skåpen är hämtade

Igår fick vi hem skåpen.
Det kanske blir så att de får fortsätta vara röda.... Vi avvaktar övrig inredning innan vi bestämmer oss. Det vore ju onekligen smidigt om jag slapp måla :-)
Frågan är bara var vi ska göra av dem så länge. Att montera ner som jag tänkt var inte så enkelt, då baksidan på skåpen är av masonit och den sitter spikad på, brukar vara väldigt knepigt att få bort utan att det går sönder. Och DET vill vi ju inte med de nya fina skåpen!

Hoppsan..

Det blev ett halvt oplanerat IKEA-besök idag, jag skulle kika på en bokhylla jag sett i katalogen.
När jag kom till avd stod det två i gången av den jag skulle titta på och jag hörde personalen prata om att de skulle "fyndas". Så jag gick in på fyndavdelningen på väg till kassan och JAAA, där stod de, nedsatta från 2695 kr till 1495kr! Så jag tog båda. De är visserligen i fel färg, men jag ska ändå måla, de finns inte i vitt. Hade tänkt köpa furu och sen måla.
Nu är jag hemligt förälskad i denna färgen, men tror inte jag får tillstånd att behålla den...
image94
Jag ska försöka få dem ovanpå varandra, med nån klurig lösning. 
Han som ska fixa det har inte ens sett dem.... Vi ska hämta dem imorgon, men de är betalda och klara, så jag kan inte ångra mig eller byta.

Sista fönstret!

Nu har alla fönstren kommit på plats!
Först ett hål:
image88image89

Och så i med fönstret:
image90
image91
Och ja, stupröret ska dras om, det får vinklas in i hörnet för det kan ju inte gå framför fönstret, givetvis.

En bild från sydvästsidan, där har jag nog inte fotat sen panelen kom på.
image92
I veckan ska förhoppningsvis resten av panelen upp, och inför det har vi kapat och målat fönstersmygar, foder och knutbrädor, allt blev i grönt:
image93

Till veckan kommer även röris, som ska se till att värmen upp till sovrummet på övervåningen kopplas in igen, rören ska dras mellan fönstren (det nya och det stora). Det är tur att det varit en mild vinter, för vi har inte haft värme i sovrummet på flera månader.

RSS 2.0