Kanske löser sig...

Vårt stora dilemma i planeringen har varit hur vi ska få till ett badrum på bottenplan. Befintlig toa är 0,9x1,4 m stor (liten) och vi skulle gärna vilja ha en dusch oxå.
I den nybyggda delen vill vi inte planera ett badrum och i sovrummet (nuvarande vardagsrummet) känns det inte så bra, vi skulle behöva hela storleken (ca 20 kvm) för att kunna få in bra garderobsförvaring, byrå, rymligt runt sängen samt liten arbetsplats. Det blir ju inget gäst/arbetsrum nu när vi bara planerar ett rum som tillbyggnad.
Arkitekten kom dock med en ny vinkling, om toan får växa in i köket, på platsen där städskåp och kyl/frys står, samt växer 30 cm ut i hallen så får vi ett badrum med måtten 1,2x2,0 m och det bör räcka för ett välplanerat badrum med dusch, toa och handfat. Inte stort och flådigt, men förhoppningsvis funktionellt.

Liten rockard i köket blir det då, där kylen får vandra iväg till en annan vägg och städgrejerna får flytta in i ett annat högskåp. Lite omplacering av överskåpen blir det. Summan av det hela blir att ett högskåp på 60 cm, ett överskåp på 30 cm och en öppen överhylla som får stryka på foten. Om det funkar att ha en liiiiiten köksö så kan vi klämma in ett 60 brett underskåp med 3 lådor som inte finns idag. Då kompenseras ju lite av förlusten.
Det finns ju en del grejer i ett kök som inte MÅSTE vara i köket, om man bara använder dem nån gång/år så är de inte kvalificerade att ta skåpplats, då kan de lika gärna ligga i en låda i källaren.

Vi har alltså tänkt att slopa matbordet i köket och sitta i matrummet även till vardags. Denna förändring måste inte ske förrän om några år när vi får behov av ytterligare ett badrum till, så då är ju barnen lite större och kan sitta därinne. Kemtvätt på ullmattan kan man ju kosta på sig nån gång om året :-)

Skissade på köket på IKEA:s hemsida och så här kan det bli
image1
image2
På andra bilden ser man att det är en slät vägg brevid dörren, där står idag kyl/frys och städskåp.
Jag är osäker på köksön, om den får plats eller bara blir knölig. Skulle gärna ha mer bänkyta samt de skåp som blir under om det går. Skulle inte vara fel med en frukostplats heller, men det blir svårt att få plats med benen.
image3
Denna vyn är oförändrad, vid spisen får det vara som det är. Att det ser konstigt ut till vänster om spisen beror på att det inte är en standardlösning. Vi har en lådhurts på hjul inskjuten under bänkskivan, men nån sån lösning fanns inte i IKEA:s verktyg. Designen på spisen och mikron är ju som väl är snyggare än på bilden :-)
2-dimensionell vy ser ut så här:
image4

Ska se om jag kan scanna en planlösning nån dag så att man ser hur toan kan bli.

Hoppla!

Blev visst en ny blogg!

Spännande.

Här kommer jag skriva och visa bilder på vårt tillbygge som behöver komma till stånd pga utrymmesbrist.

Vi behöver ett sovrum till, så barnen såsmåningom kan få varsitt.

Vägen hit har varit knepig, vårt hus är inte direkt utbyggnadsvänligt
och placeringen på tomten gör att det bara finns ett håll att bygga åt.

Så vår idé från början att även få ett extrarum som gäst/arbetsrum får offras.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0