Trappa

Eller åtminstone början till en.

Nu fattas lite finish (silverlack), trappsteg och trappräcke.

Det går dock att gå i den redan, men den är lite smal. Steghöjd/djup känns dock helt ok, och det bör den göra, för det följer "bekvämlighetsreglerna" för trappa.

Självvattnande kruka

Igår knåpade jag ihop en självvattnande kruka som jag tänkte ha jordgubbar i. Fick ju så igen mitt jordgubbsland för sniglarna åt ändå bara upp dem.
Jag köpte en kruka från Hammarplast, ett fat som passade till och ett fat i en storlek mindre, som passar upp och ner inuti krukan.



Borrade två hål en bit från botten:


Inuti krukan finns små distanser som gör att det andra fatet kommer en bit från botten, smidigt. Jag borrade hålen lite över dessa distanser för att öka vattenreservoaren lite, jag hoppas att det inte blir för surt i jorden, det är bara lite i kanten som kommer vara under den nivån eftersom fatet är lite välvt. OM det inte funkar får jag borra nya hål längre ner istället.


I det lilla fatet gjorde jag en skåra:

Klippte till en tygbit som passar runt fatet och en flik...

Som man kan sticka ner i skåran så att den kan suga upp vatten till hela tyget och därmed till  jorden.

Fatet på plats i botten på krukan:

Och så, om man vill göra det smidigare för sig än jag gjorde så kan man borra ett hål i  det lilla fatet och sticka i ett påfyllnadsrör  INNAN man fyller på jorden, då slipper man tömma ut allting igen ....

På väggen

Att hänga tavlor på väggarna i ett rum med 3,60 i takhöjd är inte enkelt, de FÅR inte vara små.
Jag tänker därför ha textil på minst en vägg, kanske i form av en tygvåd eller en klädd ljuddämpande skiva.
Ett tygförslag som jag gått och kikat på hela våren är det här:

Jag är bara rädd att det blir lite naket, lite kallt?
Kanske är det ett bra vår/sommarmönster, om man kompletterar med ett i varmare toner till höst/vinter?
Jag har ju spanat på det där tyget så länge att jag tror jag ångrar mig om jag inte köper det ;-)

I övrigt här hemma syns inte så mycket av nåt byggande, dels för att det är sol och bad och dels för att det är trappan som är på G. Den är upp-CAD:ad, material inhandlat och idag har den börjat ta form ute i trädgården. Det blir en stålkonstruktion som ska målas i silverfärg sedan. Som trappsteg blir det ek i någon form (till att börja med blir det nog återvinning av parkettgolvet i matrummet, sedan ska det förhoppningsvis bli massiv ek) och ovanpå räcket blir det oxå ekbeklätt.

Golv och fint besök

Idag har golvet vuxit fram.
När regnet kom plockades alla grejer in och dörrarna stängdes. Då tyckte vi det var dags för katterna att se sig om lite.
DET gillade de :-)

Målat, snart golvläggning

Här händer det snabbt nu. Hej vad det går när man är ledig.
Alla väggar/tak är färdigmålade, taklist på G upp och golvet ska börja läggas idag.









Golvet blev 3-stavs ekparkett från Kährs i sidenmatt lack, det heter Heidelberg. Det är ett golv med lite färgvariationer men nästan helt utan kvist. Det finns ju en uppsjö olika sorteringar från Kährs, men vi gillade den här, den är lite mer liv i än den vi hade i matrummet tidigare, (Kährs Copenhagen, som är enhetlig i färg och utan kvistar) och lite lugnare än den vi har i köket (Kährs Monte Carlo, som är enhetlig i färg men med kvistar). Matrummets Copenhagen hamnar ju tyvärr på soptippen nu, det är ett limmat golv så det går ju inte att ta till vara utan får brytas upp.

Vi har varit iväg över helgen, så vi började med nya tag igår igen, en vecka kvar på min semester...

Semester

Nu har vi semester, och medans ni andra kära bloggläsare ligger i hängmattan ska vi jobba på för fullt i bygget.
Jag hade semester förra veckan själv och då målade jag alla fönstersmygar. Det blev skönt att se dem i vitt istället för mdf-brunt.

En hel del maskeringstejp gick åt, 2,5 rulle, eftersom jag drog bort den mellan varje strykning för att minska risken att dra bort färgen på smygen på "köpet".


Sen blev det storstädning och därefter började vi sätta glasfiberväv i taket igår. Väven blev bra satt, men totalt osynligt, vilket kändes lite snopet på kvällen.
Idag är det dags för väggarna.


Det går i alla fall framåt. De senaste månaderna har det varit spackling och fönstersmygarna som gällt, och det har gått sakta, det är pilligt och så har maj månad varit full med annat och juni full med sjukdomar.
Nu är vi friska och lediga, det är bra förutsättningar! Vi är ju inte heller väderberoende som vi var förra semestern med grävningen.

RSS 2.0